ONDERHOUD

ONDERHOUD

Kozijnen hebben onderhoud nodig om ze beter en langer te laten functioneren het hang en sluitwerk dient jaarlijks gesmeerd te worden en indien noodzakelijk moeten de ramen, deuren en schuifpuien opnieuw worden afgesteld. Dit onderhoud noemen wij “preventief onderhoud”. Preventief onderhoud is bedoeld om te voorkomen dat onderdelen door veelvuldig gebruik sneller slijten en defect gaan en het verlengd de levensduur van het hang en sluitwerk, ook kunnen problemen in een vroegtijdig stadium ontdekt worden en mogelijk grote kosten kunnen daardoor achterwege blijven omdat voorkomen beter is dan genezen.

Tevens verhoogt preventief onderhoud het gebruikscomfort van de ramen, deuren en schuifpuien omdat ze lichter te bedienen zijn en beter draaien, kiepen of schuiven.

Kortom: een periodieke controle verlengd de levensduur van uw kozijnen.

Onderhoud aan de kozijnen houdt het volgende in:

  • Het hang en sluitwerk wordt bekeken en gesmeerd
  • Het hang en sluitwerk wordt indien nodig afgesteld
  • Indien noodzakelijk worden onderdelen die slechter worden vervangen
  • De ontwateringsgaatjes van de kozijnen worden gecontroleerd of water goed weg kan lopen dit om lekkages te voorkomen
  • Dichtingen worden gecontroleerd
  • Draaiende en schuivende delen worden afgesteld
  • Ventilatieroosters worden gereinigd (indien gewenst)

Ook is het mogelijk om bij Ko-Tech Kozijntechniek een onderhoudscontract af te sluiten, een onderhoudscontract is altijd persoonlijk omdat elke woning weer anders is. Wij zullen eerst een onderhoudsbeurt uitvoeren aan de kozijnen en maken een rapport op van alle aanwezige kozijnen met het type hang en sluitwerk. Vervolgens bespreken wij met u wat voor frequentie van het onderhoud u wilt. De beste frequentie is jaarlijks maar kan in overleg ook eens per twee jaar worden uitgevoerd.

U ontvangt van ons een offerte met de kosten voor het onderhoud en nadat u deze heeft goedgekeurd zullen wij u jaarlijks of eens per twee jaar benaderen voor het onderhoud, tussentijdse storingen proberen wij altijd zo snel mogelijk te verhelpen.

De eerste onderhoudsbeurt aan de kozijnen wordt tegen voorrijkosten en het uurtarief in rekening gebracht.

Wilt u meer weten van onderhoud of onderhoudscontracten neemt u dan contact met ons op.

Malcare WordPress Security